Bosna i Hercegovina     | 01.04.2018. 12:10 |

Šešić: Ostavke nadležnih zbog narušene bezbjednosne situacije u RS

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 1.aprila (FENA) –Iz Srpske demokratske stranke (SDS) tvrde da zabrinjava "gotvo pa nereagovanje" policije nakon što je ispaljena zolja na poslovnu zgradu „Agrama“ u Banjoj Luci.

-Kao da se svaki drugi dan dešava da neko ispali zolju – rekao je poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Davor Šešić, ističući da su bezbjednosna situacija u Banjoj Luci i RS nije na zavidnom nivou.

O bezbjednosnoj situaciji govore, naveo je, "bombaški napad kod Rebrovačkog mosta u Banjoj Luci prije nekoliko mjeseci, bombaški napad na Stevana Medića u Kneževu, sumnjiva smrt mladića Davida Dragičevića u Banjoj Luci, kao i povređivanje bombom dječaka u Čelincu, koji je uz sebe imao još desetak bombi te zadnji slučaj ispaljivanja zolje na zgradu 'Agrama'". 

SDS je, kaže, očekivao od MUP-a i Vlade RS-a da sazovu hitan sastanak i objasne da li je riječ o terorističkom aktu, sukobu kriminalnih grupa ili nečemu trećem, izražavajući sumnju da se cijeli slučaj pokušava zataškati. 

-Zamislite šta bi se desilo da je projektil ispaljen na zgradu 'Agrama' promašio zgradu i pao na kuće iza zgrade. Da li bi imali povrijeđene, koliko bi bilo mrtvih i to su stvari koje brinu građane - naveo je Šešić. 

Indikativno je, dodao je, to što se nekoliko stotina metara od te zgrade nalazi zgrada Vlade, pa se, kako je rekao, postavlja pitanje kakva je bezbjednost institucija RS-a.

-Na sva ova pitanja nemamo odgovor. U razgovoru građani navode da se ne osjećaju bezbjedno i da se ovako nešto nije dešavalo ni nakon rata. Najmanje što bi ministar unutrašnjih poslova RS i njegovi saradnici mogli da urade poslije ovoga jeste da podnesu ostavke - smatra Šešić. 

Najavio je i da će SDS podnijeti krivičnu prijavu protiv ministrice za građevinarstvo, prostorno uređenje i ekologiju RS Srebrenke Golić zbog slučaja „Grand trejd“.

-Postoji osnovana sumnja da je došlo do krivičnog djela zloupotreba službenog položaja prilikom izdavanja građevinske dovole i lokacijskih uslova 'Grand trajdu' – rekao je Šešić na pres-konferenciji, uz tvrdnju da je Golić vršila pritisak na sudove prejudicirajući moguće presude.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana