Bosna i Hercegovina     | 02.04.2018. 13:38 |

Ćulum: Istragu o Davidoviću vodi tužilaštvo, napad na 'Agram' nije terorizam

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 2. aprila (FENA) – Direktor policije RS Darko Ćulum izjavio je danas da banjalučko Okružno javno tužilaštvo i tim policijskih inspektora rade na slučaju Davida Dragičevića.

- Razgovarao sam s tužiocem i rekao sam da ću dati 100, 200, 300, 500 policajaca na raspolaganje, ako treba, da se ovo rasvijetli do kraja – izjavio je Ćulum novinarima u Banjoj Luci ističući da će istragom rukovoditi tužilac i saopćavati šta treba za javnost.

Naveo je da nalaz prve obdukcije vještak dostavlja tužilaštvu, a ne policiji.

- Ja sam, nezvanično, za drugi nalaz rekao da treba da bude dostavljen porodici. A taj drugi nalaz će vjerovatno završiti u tužilaštvu – ustvrdio je Ćulum na tvrdnje porodice da nisu dobili ni privi ni drugi obdukcioni nalaz.

Potvrdio je da su najmanje tri puta saslušani vlasnici kuće koja je bila predmet pljačke u noći u kojoj je nestao David Dragićević, a ukradeni predmeti, po tvrdnjama policije, pronađeni kod njega. Izvršeno je, kaže, i njihovo poligrafisanje, a nema informaciju da su u kući pronađeni tragovi Dragićevića, čije tijelo je 24. marta izvučeno z ušća Crkvine u Vrbas u Banjoj Luci.

Tvrdi da više neće da komentariše tu istragu, jer se, kaže, neke riječi pogrešno prenose.

Entitetski direktor policije smatra i da se sigurnosna situaciju u Banjoj Luci ne može cijeniti na osnovu jendog ili dva dođaja, ističući da svi parametri govore da je stanje dobro.

- Vidite šta se dešava u našem okruženju i koliko ima ubistava – rekao je on ističući da se "skreće pažnja s drugih opasnih stvari - terorizma i dalje radikalizacije koja ovdje postoji".

U toku je, dodao je, istraga o ispaljenoj zolji na poslovnu zgradu Koncerna “Agram”, ali da zasad ništa ne upućuje da se radi o terorizmu.

Potvrdio je da će u četvrtak, 4. aprila, na Dan policije RS, biti otvoren Centar za policjsku obuduku u Zalužanima.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Zastupniku u Saboru KSB-a zapalili automobil

Uhićen muškarac koji je kod bolnice u Mostaru pacijentima na odvikavanju prodavao narkotike

Policiju Brčkog posjetili članovi Asocijacije vojno diplomatskih predstavnika u BiH

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom