Servisne informacije

Pojačana frekvencija vozila i duža zadržavanja na izlazu iz BiH

SARAJEVO, 2. aprila (FENA) - Na učestale odrone zemlje ili kamenja upozorava se u usjecima, kao i preko planinskih prijevoja. Izdvajaju se putni pravci: Sarajevo-Foča, Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac.  

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje. 

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom naizmjenično saobraća se i na magistralnom putu Mrkonjić Grad-Ključ, kao i na regionalnim putevima Banja Luka-Turbe i Lopare-Čelić. 

Zbog sanacionih radova na vijaduktu Briješće na magistralnom putu M-17 Rajlovac-Stup saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na kružni tok (rotor) u ulici Safeta Zajke. 

Za teretna vozila preko 3,5 t saobraćaj je obustavljen na regionalnom putu R-419 Rakitno-Blidinje.  

Pojačana frekvencija vozila i duža zadržavanja bilježe se na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima Orašje, Bosanski Brod, Bosanska Gradiška, Donja Gradina, Izačić i Velika Kladuša. Na ostalim graničnim prijelazima trenutna zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) J.Č.