Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 03.04.2018. 13:52 |

Kulić: Tokom prošle godine usvojeno nekoliko značajnih zakona za TK

FENA

TUZLA, 3. aprila (FENA) - Vlada Tuzlanskog kantona usvojila je Izvještaj o radu Ministarstva pravosuđa i uprave ovog kantona za prošlu godinu.

Ministrica pravosuđa i uprave TK-a Ivana Kulić podsjetila je da je prošle godine potpisan protokol s općinom Srebrenik, prema kojem je ovo ministarstvo sufinansiralo rekonstrukciju i adaptaciji zgrade Općinskog suda u iznosu od 269.600 KM, odnosno 68 posto posto.

Istaknula je i usvajanje Zakona o državnoj službi, a nakon čega je uslijedilo usvajanje svih podzakonskih akata.

Ministrica Kulić napomenula je i usvajanje Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ministarstvima i drugim organima uprave TK, a nakon čega je ovo zakonsko rješenje usvojeno u  formi prijedloga, a koji je omogućio spajanje ministarstva industrije, energetike i rudarstva i razvoja i poduzetništva, te razdvajanje ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta.

Izdvojila je i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o pružanju pravne pomoći, gdje je izvršeno usaglašavanje ovog zakona sa Zakonom o državnoj službi.

Između ostalog, usvojen je i Zakon o vladi TK, koji je uslijedio kao propratni akt nakon Zakona o ministarstvima i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama zakona o pravobranilaštvu.

Kulić je podsjetila i na potpisivanje kolektivnog ugovora za državnu skužbu.

Tokom  2017. godine odobren je prijem 66 diplomiranih pravnika, koji će odraditi pripravnički-volonterski staž u pravosudnim institucijama.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Vlada TK utvrdila kriterije raspodjele 2.1 milion KM za podršku sportu

Ambasador Reilly u TK: Putna infrastruktura, obrazovanje i zdravstvo u fokusu djelovanja Vlade TK

Sufinansiranje energijski efikasne i ekološke javne rasvjete u tri općine TK

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta