Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 03.04.2018. 15:55 |

SBB najoštrije osudio izjavu Dodika o BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. aprila (FENA) - Savez za bolju budućnost (SBB) najoštrije osuđuje neodmjerene, tendenciozne i provocirajuće izjave predsjednika Republike Srpske (RS) Milorada Dodika date u Beogradu nakon razgovora s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, gdje je rekao da je "Bosna i Hercegovina raspala zemlja", saopćeno je iz SBB-a. 

Dodika i "sve druge jurišnike na državnost BiH" podsjećaju da se BiH, kako je istaknuto, u svojih hiljadu godina historije oduprla mnogo jačim napadima i napadačima "nego je to Dodik i njegovi istočni sponzori".

- Sve blokade institucija u BiH već duži niz godina provode oni koji imaju ključne poluge vlasti, a to je među prvima Dodikov Savez nezavisnih socijaldemokrata. Time najveću štetu prave prije svega građanima RS-a, a huškački nacionalizam i antidržavna histerija onemogućavaju da život Bošnjaka u ovom entitetu učine ravnopravnim, dostojanstvenim i održivim - zaključeno je u saopćenju SBB-a.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

SDA - Dodik prijeti Bošnjacima kao što je prijetio Karadžić

Dodik od Vučića zatražio podršku za poteze koje Republika Srpska planira poduzeti

Hadrović: Dodik se 'zaigrao' misleći da ga američke sankcije nikada neće sustići i staviti u kut

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu