Sport     | 03.04.2018. 23:13 |

Real i Bayern na korak do plasmana u polufinale Lige prvaka

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 3. aprila (FENA) - Branilac titule prvaka nogometne Lige prvaka Real Madrid u Torinu je savladao Juventus s 3:0, dok je minhenski Bayern također u gostima s 2:1 pobijedio Sevillu, u prvim susretima četvrtfinala elitnog evropskog takmičenja.
 
U reprizi prošlogodišnjeg finala Real je deklasirao staru damu. Madiđani su poveli već u trećoj minuti a gol je postigao Portugalac Cristiano Ronaldo.

Domaći su u nastavku meča imali nekoliko prilika za izjednačenje ali nisu uspjeli postići gol. Iako je Juventus ponovo imao inicijativu početkom drugog poluvremena, Ronaldo svoju maestralnost pokazuje u 64. minutu kada je "makazicama" postigao drugi gol. 

Juventus dolazi u još veće probleme kada je Dybala dobio crveni karton, a brojčanu nadmoć Real je krunisao u 72. minutu golom Marcela. 

Sevilla je povela protiv bavarskog velikana u 32. minutu, kada je Pablo Sarabia bio precizan. Bavarci su izjednačili pet minuta kasnije, autogolom Jesusa Navasa.

Bayern je imao posjed lopte i zasluženo dolazi do drugog gola u 68. minutu, kada je glavom pogodio Thiago Alcantara. U nastavki meča Bavarci su bez većih problema kontolisali tok meča i ostvarili pobjedu koja ih dovodi na korak do polufinala.

Sutra se sastaju Barcelona - Roma i Liverpool - Manchester City. Revanši četvrtfinala Lige prvaka na rasporedu su 10. i 11. aprila.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Zrinjski domaćin Borcu u prvoj utakmici finala Kupa BiH

Zrinjski i Borac u finalu Kupa BiH

Nogometaši Borca prvi finalisti Kup-a Bosne i Hercegovine

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana