Bosna i Hercegovina     | 04.04.2018. 08:35 |

Izabrano novo vodstvo Vijeća mladih Grada Mostara

FENA Saopćenje

MOSTAR, 4. aprila (FENA) - U sali za sastanke Odjela za društvene djelatnosti Grada Mostara u utorak je održana izborna sjednica Skupštine Vijeća mladih Grada Mostara.

Prije samog početka sjednice, delegatima su se uime Grada Mostara obratile šefica Službe za društvene djelatnosti Senada Sadović te Sabina Memić, koje su istakle važnost djelovanja Vijeća mladih Grada Mostara i novom sazivu poželjele puno sreće i uspjeha u radu.

Za novog predsjednika jednoglasno je izabran Mirza Lalić, uime Unije studenata Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru, a pored Lalića, Upravni odbor u narednom mandatu činit će Habiba Ačkar – koordinator Radnog tijela za ekonomiju, turizam i socijalnu zaštitu, Ivana Šunjić – koordinator Radnog tijela za saradnju sa institucijama vlasti, nevladinim organizacijama i međunarodnu saradnju, Nermin Ribić – koordinator Radnog tijela za sport i ekologiju, Majda Šehić – koordinator Radnog tijela za obrazovanje, kulturu i volonterizam, te Ivo Čarapina, dosadašnji predsjednik Upravnog odbora, koji je izabran za predsjedavajućeg Skupštine, dok će funkciju dopredsjedavajuće vršiti Tajma Tiro. Za novog sekretara izabran je Vedran Raguž.

Novoizabrani predsjednik Mirza Lalić naglasio je kako će u narednom mandatnom periodu zajedno s imenovanim Upravnim odborom inicirati niz projekata i aktivnosti, a sve s ciljem poboljšanja položaja mladih u Gradu Mostaru, te njihovog aktivnijeg angažmana u društvenoj zajednici, saopćeno je iz Vijeća mladih Grada Mostara.

Vijeće mladih je krovna omladinska organizacija Grada Mostara koju čine: Unija studenata Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru, Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru, Vijeće učenika srednjih škola Grada Mostara, Sportski savez Grada Mostara, ELSA Mostar, AIESEC Mostar, OKC Abrašević i Centar za psihološku podršku "Sensus" Mostar.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

U subotu otvaranje panoramskog kotača u Mostaru

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Obavijest za građane Splitske ulice u Mostaru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo