Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 04.04.2018. 09:44 |

Težak posao za Džeku protiv Barcelone, engleski derbi na Anfieldu

FENA Internet

SARAJEVO, 4. aprila (FENA) - Nakon što su sinoć odigrana dva susreta četvrtfinala Lige prvaka, večeras su također na rasporedu dva meča a sastaju se Barcelona - Roma te Liverpool - Manchester City.

Barcelona na Camp Nou u duelu protiv Rimljana važi za apsolutnog favorita, iako bi Roma, čiji napad predvodi kapiten bh. reprezentacije Edin Džeko, mogla napraviti određene probleme.

Katalonci u domaćem prvenstvu u posljednjih pet mečeva imaju omjer od tri pobjede i dva remija, dok je Roma upisala tri pobjede, neriješeno i poraz.

U ekipi Barcelone večeras neće biti Dignea, a pod znakom pitanja je nastup Busquetsa. Kod Rome će meč propustiti Karsdorp i Under zbog povreda.

U engleskom derbiju između Liverpoola i Manchester Cityja očekuje se mnogo golova, budući da obje ekipe igraju otvoreno i gaje napadački nogomet.

City u posljednjih pet mečeva u domaćem prvenstvu ima isto toliko pobjeda i sigurno korača ka tituli prvaka, dok je Liverpool upisao četiri pobjede i poraz.

U ekipi Liverpoola neće nastupiti Lallana zbog povrede, dok su pod znakom pitanja Can i Gomez. City neće moći računati na Mendyja, a susret bi mogli propustiti Aguero i Stones.

Oba susreta se igraju od 20.45 sati.

U prve dvije četvrtfinalne utakmice u utorak su pobjede u gostima ubilježili Real Madrid i Bayern. Real je u Torinu savladao Juvents s 3:0, dok je Bayern bio bolji od Seville sa 2:1.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Sedam golova u derbiju Zrinjskog i Sarajeva, bodovi ostali u Mostaru

Zvijezda 09 nakon preokreta savladala Tuzla City

Željezničar golom Krpića slavio protiv Širokog Brijega

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu