Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 04.04.2018. 11:20 |

Nastavak saradnje za prevenciju korupcije na području ZDK

FENA

ZENICA, 4. aprila (FENA) - Vlada Zeničko-dobojskog kantona i Agencija za prevenciju korupcije i kordinaciju borbe protiv korupcije danas su u Zenici potpisali Memoranduma o saradnji kojim je dogovoren nastavak zajedničkog djelovanja.

Memorandum su potpisali premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević i direktor Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije Hasim Šabotić.

Strategija za borbu protiv korupcije, kao akcioni plan za njeno provođenje, definiše da agencija ima obavezu saradnje s nižim nivoima vlasti sa svim tijelima za sprečavanje korupcije i ima obavezu potpisivanja memoranduma kako bi nastavili daljnju saradnju. 

- Ovim potvrđujemo našu uspješnu saradnju sa Timom Vlade ZDK na polju prevencije korupcije. Na području Zeničko-dobojskog kantona je u proteklom periodu urađeno jako puno, urađeni su strategija i plan na nivou kantona, i bez potpisivanja memoranduma ovaj tim Vlade ZDK dobro radi svoj posao. U narednom periodu trebamo zakonski odrediti status ovih tijela, kako bi im se dale određene ovlasti i tim određena odgovornost - rekao je Šabotić za Fenu.

Za proteklih šest mjeseci rada Tima za prevenciju korupcije i kordinaciju borbe protiv korupcije Vlada ZDK ostvareni su dobri rezultati u radu i realizirana saradnja sa brojnim ustanovama i organizacijama.

- Od samog početka rada našeg tima dobili smo smjernice i iskustveno nam je pomogla ova agencija da ostvarimo naše ciljeve. Imamo tim koji je do sada izvrsno do sada radio i potpisivanje memoranduma to potvrđuje, a nastaviti će se saradnja sa ovom agencijom. Pred nama su dalje obaveze, ali i zadatak da kroz zakonska dokumenta regulišemo rad našeg tima za dalju prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije - istakao je Galijašević.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

OSCE podržao nastavak reforme nastavnih planova i programa za osnovne i opće srednje škole u ZDK

Ured za borbu protiv korupcije ZDK - Radionica o izvještavanju o implementaciji planova integriteta

Za otklanjanje arhitektonskih barijera i mobilnost invalidnih osoba u ZDK 250.000 KM

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu