Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Ekonomija     | 04.04.2018. 11:56 |

U Sarajevu seminar o unapređenju prenošenja znanja i vještina na uposlenike

FENA

SARAJEVO, 4. aprila (FENA) - Jednodnevni seminar o temi "Coaching kao menadžerska vještina", održava se danas u Sarajevu, a namijenjen je direktorima, vlasnicima i rukovoditeljima koji žele da unaprijede prenošenje svog znanja i iskustva na uposlenike, kao i stvaranje atmosfere koja pospješuje razmjenu vještina.

Seminar se održava u organizaciji Vanjskotrgovinske komore (VTK) BiH, a u saradnji sa Adizes South East Europe (ASEE), s ciljem upoznavanja o tome kako da se promijeni paradigma rukovođenja, te prepoznaju efekti kritike i pohvale tokom prenošenja znanja.

Predavač na seminaru, direktor ASEE-a Hrvatska, Hrvoje Bogdan, izjavio je da je namjera da se prenesu iskustva rukovoditeljskih vještina.

- Stavili smo naglasak na coaching kao menadžersku vještinu. Svi smo nekada iskusili da nam za uspjeh trebaju kvalitetni ljudi, a uvijek se ispostavi da su oni najvrednije bogatsvo koje kompanija ima. Međutim, najčešće ne odvajamo dovoljno vremena za to, da ih razvijamo, motiviramo i pomognemo da budu odgovorni na svojim radnim mjestima. Treba da im se što manje miješamo u posao, a istovremeno treba zadržati neku kontrolu. Ideja je razviti saradnike da rade na najbolji mogući način - rekao je Bogdan.

Direktorica Sektora za edukaciju VTKBiH Elma Kovačević-Bajtal dodala je da je menadžerski posao zahtjevan i u svojoj kompleksnosti podrazumijeva interdisciplinarno znanje koje se kontinuirano mora nadograđivati.

- Ukoliko želi biti uspješan, menadžer mora svakodnevno investirati u svoje znanje, kako praktično tako i teorijsko, a u koje spadaju empatija i razumijevanje životnih potreba - kazala je Kovačević-Bajtal.

Istaknula je da je coaching metoda okrenuta ka budućnosti i zasniva se na traženju rješenja za poboljšanje poslovanja i brzom prepoznavanju poslovnih šansi.

- Ukratko, coaching je podrška personalnom razvoju, koji je neophodan za postizanje boljih razultata i ličnog zadovoljstva aktera radnog procesa - zaključila je Kovačević-Bajtal.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Stanari u akciji čišćenja zajedničkih prostorija, za primjer ostalima

Počelo uređenje Trga Karla Paržika na Marijin dvoru

Glasanje u Sarajevu za parlamentarne izbore u Hrvatskoj

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta