Bosna i Hercegovina     | 04.04.2018. 12:32 |

U bivšoj kasarni u Zalužanima otvoren Centar za obuku policije RS

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 4. aprila (FENA) – Centar za obuku policije RS otvoren je danas u bivšoj kasarni Zalužani kod Banje Luke.

U rekonstrukciju, sanaciju i adaptaciju postojećih i izgradnju novih objekata i pravljenje novih poligona ranije je u entitetskom parlamentu prihvaćeno zaduženje RS od 6,5 miliona KM.

Centar, u kojem će još trajati radovi, budući da se radi o velikom kompleksu, otvorili su entitetski predsjednik Milorad Dodik, premijerka Željka Cvijanović i ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač, navodeći da je policija u službi građana, a najavljena su i nova ulagnja u njeno dalje opremanje.

Prethodno su bile postrojene jedinice MUPRS-a, a raport su predali Dodiku, nakon čega su intonirane himne RS i Srbije, "Moja Republika“ i „Bože pravde“.

Dodik je rekao da RS-u niko neće "oteti" policiju, navodeći da je takvih pokušaja bilo ranije, dok je Lukač kazao da je ovo „najsavremeniji centar u regionu, jer će na jednom mjestu, osim polaznika Centra za obuku, biti smještani i pripadnici specijalne policije, jednice za podršku te više organizacionih jednica.

Prijemu povodom otvaranja Centra, između ostalih, prisustvovala je i delegacija Glavne uprave MUP-a Ruske Federacije za Moskvu i ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Kurti: Četvorica policajca puštena na slobodu, Janković u pritvoru u Srbiji

Osmani: Petorica kosovskih policajaca i dalje su taoci u Srbiji

PUZ: Pritvoren 27-godišnjak s 300.000 tableta iz kojih se može dobiti droga

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'