Bosna i Hercegovina     | 05.04.2018. 12:03 |

HSP BiH: Bošnjačke stranke hrvatsko pitanje rješavaju obespravljivanjem Hrvata

FENA Saopćenje

MOSTAR, 5. travnja (FENA) - Hrvatska stranka prava (HSP) BiH ocijenila je izjave nakon jučerašnjeg sastanka čelnika SDA, SDP-a, DF-a i SBB-a antidemokratskim i antidejtonskim.

"Antidemokratski politički procesi u BiH, koji traju čitavi niz godina, u zadnje vrijeme imaju izražene aspekte unutar dominantnog nacionalističkog i šovinističkog bošnjačkog patriotizma, koji dolaze iz svih političkih opcija, a pogotovo iz 'građanskih', 'socijaldemokratskih', takozvanih lijevih i inih političkih grupacija", priopćeno je iz HSP-a BiH.

Predlaganjem smanjenja uloge Doma naroda Federacije BiH, spomenute stranke žele riješiti hrvatsko pitanje obespravljivanjem i protjerivanjem Hrvata iz BiH, navodi se dalje u priopćenju.

Nastojanjem da se uloga Doma naroda Federacije BiH izjednači s ulogom Vijeća naroda u Republici Srpskoj za HSP BiH predstavlja pokušaj primjene "Karadžićevog modela nad Hrvatima u Federaciji".

"Hrvatska stranka prava BiH drži da politički predstavnici hrvatskog naroda i hrvatskih stranaka, a pogotovo članica HNS-a koje sudjeluju u dogovorima provedbe odluka Ustavnog suda BiH, ne smiju odstupiti niti milimetra od usvojenih odluka na HNS-u koje se odnose na dosljednu i potpunu implementaciju presuda Ustavnog suda", poručili su iz HSP-a BiH.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost HSP BiH i H-B

Priopćenje za javnost HSP-a BiH

Priopćenje za javnost HSP BiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu