Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Ekonomija     | 05.04.2018. 14:13 |

Općina Centar - Potpisan memorandum s ciljem smanjenja nezaposlenosti

FENA Saopćenje

 

SARAJEVO, 5. aprila (FENA) - Memorandum o razumijevanju i saradnji između predstavnika Općine Centar i Javne ustanove Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo potpisan je danas s ciljem smanjenja nezaposlenosti i unapređenja uslova za ekonomski rast.

Uime Općine Centar memorandum je potpisao načelnik Nedžad Ajnadžić, dok je uime JU Služba za zapošljavanje KS taj dokument potpisao direktor Midhat Osmanbegović.

Potpisan je i ugovor o saradnji između Općine Centar i Asocijacije kompanija softverske industrije "Bit Alijansa" u čije ime je ugovor potpisao izvršni direktor Armin Talić.

Potpisivanjem ovih dokumenata se nastoje ostvariti zajednički interesi od značaja za privredni razvoj, otvaranje novih radnih mjesta i smanjenje nezaposlenosti u općini Centar, a sve kroz poslovnu i stručnu saradnju potpisnica memoranduma, u realizaciji programa zapošljavanja, programa obuke, dokvalifikacije i prekvalifikacije nezaposlenih osoba, te drugih programa i aktivnosti, saopćeno je iz Općine Centar.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

U martu evidentirano manje nezaposlenih, ali i manje zaposlenih u ZDK-u

Problem Zapadnog Balkana: Veliki postotak mladih koji su nevidljivi za sustav

Blago smanjenje broja nezaposlenih u BiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu