Bosna i Hercegovina     | 05.04.2018. 14:12 |

KUCZ KS donirala dva sanitetska vozila Općoj bolnici "Prim.dr. Abdulah Nakaš"

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. aprila (FENA) - Direktor Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo (KUCZ KS) Samir Džihić predao je danas dva nova sanitetska vozila marke "peugeot" direktoru JU Opća bolnica "Prim. dr. Abdulah Nakaš" Zlatku Kraviću u krugu te bolnice.

Primopredaji te donacije prisustvovala je i ministrica zdravstva Kantona Sarajevo Zilha Ademaj.

KUCZ KS je ta sanitetska vozila kupila i predala ih na korištenje Službi za medicinsku pomoć KS koja je formirana u okviru te sarajevske bolnice.

- Očekujemo da donacija doprinese efikasnijem funkcionisanju sistema zaštite i spašavanja ljudi od eventualnih budućih prirodnih i drugih nesreća na području Kantona Sarajevo - objasnio je motiv nabavke vozila Džihić te naglasio kako se radi o nastavku provedbe Sporazuma o saradnji i međusobnim uslugama koje pružaju Služba za spašavanje KUCZ KS i Opća bolnica.

Dodao je kako je, prema pomenutom sporazumu, jedna od obaveza KUCZ KS da ovu bolnicu oprema sa materijalno-tehničkim sredstvima. 

Najavio je i skoru donaciju KUCZ KS sanitetskog vozila Zavodu za hitnu medicinsku pomoć KS.

Kako je istakao direktor Kravić donirana vozila svojom medicinsko-tehničkom opremom ispunjavaju potrebne uvjete za siguran sanitetski prijevoz budućih pacijenata, s ciljem pružanja neophodnih zdravstvenih usluga u njihovoj bolnici.

Ministrica Ademaj je kazala kako je saradnja KUCZ KS i Opće bolnice vrlo korisna, zbog čega je izrazila zahvalnost Civilnoj zaštiti (CZ)  jer je prepoznala potrebe bolnice te donirala dva vozila.

Kako je istaknula Opća bolnica ide krupnim koracima ka svom razvoju, a od danas u njoj prvi dan počinju raditi i specijalizanti koji su primljeni da svoj specijalistički staž obave u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

- Dio ljekara koji su obavili specijalističko stažiranje su se već vratili u radni odnos i raspoređeni su na svoje poslove, tako da se bolnica i kadrovski, opremom i potrebnim mobilijarom kontinuirano obogaćuje - kazala je ministrica Ademaj, saopćeno je iz Press službe KS.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

KS - Iz Civilne zaštite pozivaju na preventivne mjere zaštite zbog najavljenog nevremena

Ambulanta za terapiju bola Opće bolnice olakšava pacijentima terete hronične boli

Opća bolnica - Nakon pet godina u kolicima, pacijent napravio prve korake

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'