Servisne informacije     | 05.04.2018. 14:12 |

U većem dijelu BiH saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. aprila (FENA) - Zbog nestabilne vremenske situacije i povremenih padavina u većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu. 

U usjecima i preko planinskih prijevoja upozorava se na učestale odrone zemlje ili kamenja. Izdvajaju se putni pravci: Sarajevo-Foča, Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac.  

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje. 

Zbog sanacionih radova na vijaduktu Briješće na magistralnom putu M-17 Rajlovac-Stup saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na kružni tok (rotor) u ulici Safeta Zajke.  

Zbog izvođenja minerskih radova danas od 12 do 17 sati, povremene kraće obustave saobraćaja (do 5 minuta) mogu se očekivati na magistralnom putu M-4  Doboj-Tuzla (Poljice-Gavrići) na lokalitetu kod tunela prema Stanić Rijeci i na raskrsnici prije tunela. 

Pojačan je promet vozila i duga su zadržavanja na graničnim prijelazima Bosanski Brod (izlaz iz BiH) i  Bosanska Gradiška (oba smijera). Na ostalim graničnim prijelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Poginuo vozač automobila u Miričini kod Gračanice

Novo Sarajevo - Izmjena saobraćaja tokom utakmice FK 'Željezničar'i FK 'Sarajevo'     

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Nemila-Zenica i preusmjeren kroz Nemilu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'