Bosna i Hercegovina     | 05.04.2018. 15:33 |

Izetbegović primio akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Japana u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. aprila (FENA) - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio je akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Japana u BiH Hideyukija Sakamota, saopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

Sakamoto je prenio pozdrave kralja Japana te izrazio nadu da će prijateljski i dobronamjerni odnosi Bosne i Hercegovine i Japana dalje jačati.

Izetbegović je zahvalio za dosadašnju izuzetno važnu pomoć Japana u obnovi Bosne i Hercegovine te istaknuo da je Japan jedan od najznačajnjih donatora u BiH.

U nastavku ceremonije, predsjedavajući Izetbegović je informirao novoimenovanog ambasadora Sakamota o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini s posebnim akcentom na euroatlantski put zemlje.

Sugovornici su se složili da su bilateralni odnosi BiH i Japana dobri, bez otvorenih pitanja, te da postoji obostrana volja za njihovim unapređenjem na svim poljima od zajedničkog interesa, naročito u oblasti ekonomske saradnje, povećanjem robne razmjene.

Ambasador Sakamoto je istaknuo da će učiniti dodatne napore za daljnje jačanje međudržavnih odnosa putem dijaloga i suradnje i u ostalim sferama, kao što su kultura, sport i turizam.

Predsjedavajući Izetbegović je poželio novoimenovanom ambasadoru Japana uspješnu misiju u Bosni i Hercegovini te izrazio uvjerenje da će sveukupni bilateralni odnosi biti unaprijeđeni tokom njegovog mandata.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Prva japanska privatna raketa eksplodirala nakon lansiranja

Karamehić - Abazović primila naučnike i profesore iz Japana

Zuckerberg sa premijerom Japana o rizicima umjetne inteligencije

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo