Kultura     | 13.04.2018. 10:07 |

Skup o ulozi vjerskih zajednica i radničkih pokreta u promicanju dijaloga

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. aprila (FENA) - Hrvatsko kulturno društvo "Napredak" i Pokret kršćanskih radnika iz Rima, a u okviru Napretkovih uskrsnih dana, organizirat će u subotu, 14. aprila u sarajevskom Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu Katoličkog bogoslovnog fakulteta konferenciju "Promicanje dijaloga za održavanje mira: Uloga vjerskih zajednica i radničkih pokreta".

Na skupu će sudjelovati brojni eminentni gosti, među kojima su i reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović, predsjednik Jevrejske zajednice BiH Jakob Finci, generalni tajnik Biskupske konferencije BiH mons. Ivo Tomašević, iguman manastira Žitomislići Danilo Pavlović, te direktor Nacionalnog ureda za socijalne i radničke probleme, Talijanske biskupske konferencije mons. Fabian Longonia.

Ovu naučnu konferenciju moderirat će predsjednik Hrvatskog kulturnog društva "Napredak" Franjo Topić i predsjednik Pokreta kršćanskih radnika Carlo Costalli.

Po završetku, učesnici će posjetiti Napretkov Multimedijalni centar za dijalog na Trebeviću, najavljeno je iz "Napretka".

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

U Sarajevu konferencija o razvoju sektora vodnih usluga u BiH

U Sarajevu u maju Prva konferencija nacionalnih manjina u BiH

MO i OSBiH domaćini NATO Konferencije strateških vojnih partnera MSPC 24

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu