Servisne informacije     | 06.04.2018. 12:33 |

FHZBiH - Vremenska prognoza za naredne dane

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. aprila (FENA) - Količine padavina u protekla 24 sata (mm): Han-Pijesak i Srebrenica 20,  Ivan-sedlo 19, Bjelašnica i Zenica 14, Bijeljina, Livno i Višegrad 12, Bugojno, Rudo, Sarajevo i Zvornik 10, Doboj i Mostar 9, Bihać i Jajce 8, Gradačac 7, Sokolac i Tuzla 6, Banja Luka, Foča i Mrkonjić Grad 5, Bosanski Novi, Nevesinje, Prijedor i Sanski Most 4, Stolac 1.
 
Visina snijega u 8 sati (cm): Bjelašnica 191.
 
U Bosni je danas pretežno oblačno sa slabom kišom. Na planinama će padati i slab snijeg. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Tokom dana, posutupan prestanak padavina i razvedravanje u Krajini i sjeverozapadnim područjima.  Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Prijepodne u Hercegovini i jugozapadu Bosne jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka većinom će se kretati između 9 i 15, na jugu BiH od 15 do 18 stupnjeva. 

U Bosni i Hercegovini u subotu će biti pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne slaba kiša u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima. Tokom dana, postupno smanjenje oblačnosti, a u noći na nedjelju razvedravanje. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 3 i 8, na jugu BiH do 10, a najviša dnevna temperatura zraka u Bosni između 12 i 18, a u Hercegovini između 18 i 22 stupnja. 

U nedjelju će u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove moguće je magla ili niska oblačnost. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom će se kretati između 3 i 7, na jugu BiH od 6 do 10, a najviša dnevna temperatura zraka između 18 i 23 stupnja. 

U Bosni i Hercegovini u ponedjeljak, prijepodne, će biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti i kiša. Padavine se najprije očekuju u zapadnim i sjeverozapadnim djelovima, a do večernjih sati i u ostatku zemlje. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 10, na jugu BiH od 8 do 12, a najviša dnevna temperatura zraka između 18 i 23 stupnja, saopćeno je iz Odsjeka za analizu i prognozu vremena Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

U BiH oblačno, dnevna temperatura od 14 do 20 stepeni

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta