Bosna i Hercegovina     | 06.04.2018. 13:32 |

Održan prvi sastanak odbora za obilježavanje genocida u Srebrenici

FENA Kadira Šakić

SREBRENICA, 6. aprila (FENA) - Na prvom sastanku Organizacionog odbora za obilježavanje 23. godišnjice genocida nad Bošnjacima "SZ UN-a Srebrenica“ iz jula 1995. godine, koji je održan danas u Memorijalnom centru Srebrenica-Potočari, izabrani su predsjednik i potpredsjednici Organizacionog odbora.

Za predsjednika Organizacionog odbora imenovan je Nermin Alivuković, a za potpredsjednike Nisvet Mujanovć, Damir ef. Peštalić i Mersed Smajlović. Također, izabrani su i predsjednici pododbora za obilježavanje 23. godišnjice genocida u Srebrenici.

Predsjednik Organizacionog odbora Nermin Alivuković izjavio je nakon sastanka da počinju intenzivne pripreme za obilježavanje 23. godišnjice genocida nad Bošnjacima Srebrenice.

- Mi smo nastavili kontinuitet da Opština Srebrenica bude na čelu organizacije obilježavanja 11. jula. Kao zamjenik načelnika izabran sam na mjesto predsjednika Organizacionog odbora. Tu su još i kao potpredsjednici, uime Upravnog odbora Memorijalnog centra, Nisvet Mujanović, direktor Memorijalnog centra Mersed Smajlović, a uime Muftijstva tuzlanskog u vezi s vjerskim dijelom programa, imenovan je Damir ef. Peštalić - rekao je Alivuković.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini osudila sramno negiranje genocida

Češka Republika namjerava podržati Rezoluciju o Srebrenici

Rezolucija o Srebrenici ima podršku u Ujedinjenim narodima, protiv Srbija, Rusija, Venecuela, Nikaragva i Sjeverna Koreja

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana