Servisne informacije     | 06.04.2018. 14:41 |

U Bosni sutra oblačno s kišom, u Hercegovini umjereno oblačno i sunčano

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. aprila (FENA) - U Bosni će sutra biti pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne slaba kiša se očekuje u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima. Tokom dana, postupno smanjenje oblačnosti, a u noći na nedjelju razvedravanje.

U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 3 i 8, na jugu BiH do 10, a najviša dnevna temperatura zraka u Bosni između 12 i 18, a u Hercegovini između 18 i 22 stepena. 

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne može pasti i malo kiše. Tokom dana, postupno smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura iznosit će oko 4, a najviša dnevna oko 14 stepeni, saopćeno je iz Fedralnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

U Bosni je danas prijepodne bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme mjestimično sa slabom kišom u centralnim i istočnim područjima.

Na planinama je registrovan je i slab snijeg. Tokom dana, malo do umjereno oblačno. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 14.00 sati: Bjelašnica -3 stepena, Sokolac 9, Ivan-sedlo i Srebrenica 11, Bugojno, Jajce, Livno, Sarajevo i Tuzla 13, Zvornik 14, Bijeljina, Gradačac i Sanski Most 15, Bihać, Brčko, Prijedor i Zenica 16, Banja Luka i Doboj 17, Široki Brijeg i Trebinje 18, Mostar i Stolac 19, Grude 20 i Neum 21 stepen. 

 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

U BiH oblačno, dnevna temperatura od 14 do 20 stepeni

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'