Bosna i Hercegovina     | 09.04.2018. 12:32 |

Grad Sarajevo stipendira 115 srednjoškolaca

FENA Sanda Hrkić

SARAJEVO, 9. aprila (FENA) - U okviru obilježavanja Dana Grada Sarajeva (6. april) danas je podijeljeno 115 stipendija za učenike srednjih škola s područja četiri gradske općine.

Gradonačelnik Abdulah Skaka izjavio je da su stipendije dobili svi srednjoškolci koji su aplicirali na Javni poziv objavljen od Grada Sarajevo, a radi se o vrijednim učenicima.

- Prednost su imali učenici srednjih stručnih škola jer ih želimo potaknuti u namjeri za stručno osposobljavanje - naglasio je.

Na svečanom uručenju u Vijećnici gradonačelnik je stipendistima poručio da se trude, vrijedno rade, vjeruju u sebe i nikad ne odustaju, pa onda ni rezultati neće izostati.  

Uime stipendista zahvalili su Anida Nezović učenica Prve bošnjačke gimnazije i Haris Fočo iz Srednje škole za tekstil, kožu i dizajn. Stipendije su, kažu, za njih dodatni motiv za rad ali i obaveza da budu još bolji.    

Pomoćnica gradonačelnika Grada Sarajeva za obrazovanje, kulturu i sport Amina Deljković pojasnila je na svečanosti da su stipendije finansirane iz budžeta Grada Sarajeva, a komisija koju je formiralo Gradsko vijeće vršila je odabir po utvrđenim kriterijima. Da bi svi koji su aplicirali i dobili stipendije izdvojen je i određeni iznos novca iz rezervi gradonačelnika.  

Gradska uprava već treću godinu zaredom stipendira učenike, a namjera im je nastaviti s tom praksom poticanja učenika u njihovom radu.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Karić pozvala prijateljske i pobratimske gradove da podrže Rezoluciju o genocidu u Srebrenici

Iduće sedmice počinje rekonstrukcija vrtića 'Kolibri' u Kolodvorskoj

Finansijska podrška Grada Sarajeva bh. sigurnim kućama se nastavlja

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta