FENA.BIZ | Saopćenje

Velika politička i biznis delegacija iz Indonezije potvrdila dolazak na SBF

Foto/BBI

Velika politička i biznis delegacija iz Indonezije potvrdila dolazak na Sarajevo Business Forum 2018 

Velika politička i biznis delegacija iz Indonezije najavila je dolazak na 9. Sarajevo Business Forum (SBF), vodeću investicijsku konferenciju koja će se 25. i 26. aprila održati u Sarajevu. Delegaciju će predvoditi ministar za ruralna područja i prostorno planiranje Dr. Sofyan A. Djalil. U indonežanskoj delagaciji, između ostalih, dolazi i Alwi Shihab, specijalni predstavnik predsjednika Indonezije i bivši ministar vanjskih poslova i Hassan Wirajuda, bivši ministar vanjskih poslova Indonezije i ekspert za zemlje ASEAN-a.

Najavljeno je da će u  pratnji političkih lidera stići i brojna  privredna delegacija predvođena prof . Anwar Nasutionom, predsjednikom Bank Islam Muamalat Indonesia koji je obrazovanje sticao na Harvardu i  Cambridgeu i  kojem je ovo druga posjeta SBF-u.

Učesnici SBF-a imat će priliku ove godine susresti se i sa Iyad Shurafaom izvršnim direktorom Salim Grupe za Evropu. Salim Grupa indonežanski je konglomerat  koji na pet kontinenata ima kompanije u oblasti proizvodnje i prerade hrane, distribucije i maloprodaje, telekomunikacija, infrastrukture, auto, građevinske i hemijske industrije, nekretnina, turizma i finansijskih usluga. 

Inače,  sa 252 miliona stanovnika, Indonezija je četvrta najmnogoljudnija zemlja svijeta (nakon Kine, Indije i Sjedinjenih Američkih Država) i jedno od najvećih tržišta. Tamošnja ekonomija bilježi stalni rast i trenutno se nalazi među 20 vodećih u svijetu. Godišnji rast GDP-a iznosi 5,5 posto, a analitičari predviđaju da će se trend rasta nastaviti.

Indonežanski privrednici zainteresirani su za uvoz poljoprivrednih proizvoda, naročito organske hrane - mesa i mliječnih proizvoda, te za tekstilnu i drvnu industriju. 

Organizatori SBF-a već devetu godinu zaredom je BBI banka u saradnji sa Islamskom razvojnom bankom (IDB), a zainteresovani privrednici učešće na SBF-u 2018 mogu prijaviti putem linka:  //www.sarajevobusinessforum.com/registration-participant 


Alma Redžepagić
STRUČNI SARADNIK ZA ODNOSE SA JAVNOŠĆU
Marketing i komunikacije

Bosna Bank International d.d. Sarajevo
Trg djece Sarajeva bb, 71 000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 33 275 221
Fax: +387 33 203 122
Email: alma.redzepagic[at]bbi.ba
Web: www.bbi.ba
Facebook: www.facebook.com/bbibanka

BBI
ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.gov.ba.