Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 09.04.2018. 15:53 |

Grabčanović: Protiv Goražda očekujem pobjedu za siguran revanš

FENA

TUZLA, 9. aprila (FENA) - Rukometašice tuzlanskog Jedinstva u srijedu dočekuju ekipu Goražda, u okviru prvog susreta četvrtfinala Kupa BiH.

Tuzlanke su favoritkinje, tim više što u posljednjih 14 nastupa, od kojih osam službenih, znaju samo za pobjede, a niz uspjeha žele nastaviti.

- Protiv Neretve, u subotu, odmarao sam Neiru Midžić i Marijanu Sorak, malo je igrala Admira Zvekić. Spremni smo za ekipu Goražda, a naš cilj, bez potcjenjivanja protivnika, jeste pobjeda koja će nam biti dovoljna da i nakon revanša izborimo plasman u završnicu takmičenja - izjavio je za Fenu trener Tuzlanki Elmir Grabčanović.

Trener „labudica“ kaže da su sve igračice zdrave i spremne za utakmicu. O ekipi Goražda govori u superlativima, ali vjeruje u snagu svojih igračica.

- Očekujem maksimalno ozbiljan pristup utakmici, te odgovornu igru s dobrom odbranom. Želimo u završnicu ući s obje pobjede - naglasio je Grabčanović.

Tuzlanke su u minule tri sezone tri puta izborile završnicu Kupa BiH. U Grudama 2015. godine ispale su u polufinalu, naredne sezone u Tuzli u finalu su poražene od Gruda, dok prošle godine završnica greškom RS BiH nije igrana.

Ekipa Gruda nedostižna je ispred drugoplasiranog Jedinstva u borbi za naslov prvakinja, dok se Tuzlanke nadaju da će se s trostrukim prvakinjama naći u finalu Kupa BiH za ovu sezonu.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Vlada TK će podržati rukometnu utakmicu reprezentacija BiH i Portugala

Izviđač obranio naslov prvaka BiH u rukometu 

Rukometašice BiH počinju pripreme za susrete protiv Rumunije i Hrvatske

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu