Sport     | 09.04.2018. 17:00 |

Uličnom utrkom počela manifestacija “Dani sporta i knjige”

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 9. aprila (FENA) - Prva ovogodišnja gradska utrka organizirana je u okviru manifestacije “Dani sporta i knjige”, koju provodi Taekwondo klub "Bugojno".  

Oko stotinu učesnika iz Sarajeva, Zenice, Gornjeg Vakufa-Uskoplja i Bugojna, mladih rekreativaca, učenika osnovnih i srednjih škola, ali i iskusnih trkača, pretrčali su dionicu dugu pet kilometara.

Za najuspješnije su osigurane prigodne nagrade koje je uime pokrovitelja, Općine Bugojno, uručio načelnik Hasan Ajkunić.

Manifestacija će trajati do 23. aprila, do kada je planirano organiziranje nekoliko sportskih i kulturnih događaja.

-Bit će održan malonogometni turnir i upriličen seminar iz borilačkih sportova, kao i “Dan za motivaciju”. Nagradit ćemo, također, autore najboljih literarnih, video i foto radova na konkursu  “Sportom i knjigom u bolje sutra” – kazao je predsjednik Taekwondo kluba “Bugojno” Hamza Malbašić.

Cilj manifestacije je, dodaje, omogućiti mladim ljudima da, kroz obilježavanje značajnih datuma, daju svoj doprinos razvoju sporta i kulture.

-Osim toga, želja nam je da privučemo njihovu pažnju i da sudjeluju u ovakvim događajima, te da ih motiviramo na razmišljanje da ostanu u Bosni i Hercegovini - naglasio je.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Bugojno: Šumski požar na lokalitetu Garački potok stavljen pod kontrolu

Šumski požar na lokalitetu Garački potok i dalje aktivan, vatrogasci na terenu

Požar koji je u petak izbio iznad naselja Vesela u Bugojnu širi se prema Kupresu

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije