Bosna i Hercegovina     | 10.04.2018. 12:54 |

Grad Mostar za komunalnu potrošnju i održavanje cesta izdvojio 10 milijuna KM

FENA Nada Landeka

MOSTAR, 10. travnja (FENA) - Za Program zajedničke komunalne potrošnje i Program održavanja cesta i nekategoriziranih cesta u Gradu Mostaru, koji su predstavljen u utorak, ukupno je u mostarskom gradskom proračunu za 2018. godinu izdvojeno 9,83 milijuna maraka.

Za zajedničku komunalnu potrošnju predviđeno je 5,24 milijuna maraka, za promet i komunikacije planirano je 3,39 milijuna maraka, a ostali projekti iz oblasti zajedničke komunalne potrošnje, koji su od interesa za Grad, podržani su s 1,19 milijuna maraka.

Najviše sredstava otići će na javnu rasvjetu za što je planirano 2,3 milijuna maraka, za održavanje javnih i zelenih površina 900.000 maraka, za odvodnju oborinskih voda planirano je 870.000 maraka, za čišćenje javnih prometnih i drugih površina 840.000 maraka, za urbani mobilijar i dekoracije 700.000 maraka, za zbrinjavanje pasa lutalica planirano je 90.000 maraka, a za sezonsko čišćenje grada predviđen je iznos od 60.000 maraka.

Prezentirajući spomenute programe, šef Službe za komunalne poslove i okoliš Grada Mostara Stjepan Šaravanja istaknuo je kako treba raditi na podizanju svijesti građana o vandalizmu kao neprihvatljivom te iznimno štetnom ponašanju.

- Ovakav vid ponašanja je u stanju poništiti više drveće više nego što ih mi posadimo. Suočeni smo i s krađama slivničkih rešetaka, rušenjem i uništavanjem urbanog mobilijara, klupa, kanti za otpatke te javne rasvjete - upozorio je Šaravanja.

Naglasio je kako se štete mjere desetinama tisuća maraka, a često su i nepopravljive.

Uoči početka prezentacije predstavnici nevladinih organizacija izrazili su nezadovoljstvo odlukom da se predstavljanje Programa zajedničke komunalne potrošnje zakaže u vrijeme svečanosti otvaranja Međunarodnog sajma gospodarstva, čime se, kako su rekli, javnost želi zakinuti za kompletnu informaciju.

Marin Bago iz 'Udruženja "Futura'' pozvao je gradsku vlast da revidiraju rad Službe za komunalne poslove i okoliš, naglasivši kako ta služba radi netransparentno.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Anketiranje mladih u svrhu izrade Strategije za mlade Grada Mostara

MO-Redar: Aplikacija za aktivno sudjelovanje građana u očuvanju kvalitete života u Gradu Mostaru

Peticija za aktivno učešće građana u izradi Prostornog plana Mostara i HNŽ-a

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom