Bosna i Hercegovina     | 10.04.2018. 13:12 |

Delegacija PSBiH na Euroazijskom ekonomskom samitu u Istanbulu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. aprila (FENA) - Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Ognjen Tadić, njegov zamjenik Safet Softić i zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH Šefik Džaferović učestvovat će u radu 21. Euroazijskog ekonomskog samita, koji će se, u organizaciji Fondacije Marmara, održati 11. i 12. aprila u Istanbulu.

Ovaj skup aktuelnih i bivših najviših zvaničnika država i vlada Turske, zemalja Evropske unije, regiona zapadnog Balkana, Bliskog istoka, Kavkaza, Centralne Azije i dalekog Istoka, kao i vodećih privrednika s ovih područja, bit će posvećen, kako je najavljeno, nekim od najvećih dilema vijeka u kom živimo, a tiču se uticaja novih tehnologija i politika na ekonomski razvoj, posebno u oblasti energetike.

U okviru centralne teme skupa očekuje se i obraćanje zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH Šefika Džaferovića.

Tokom Samita bit će održana i interaktivna sesija na kojoj će akademici, političari i religijski lideri razgovarati s mladima o njihovoj budućnosti. Najavljeno je održavanje i sesije gradonačelnika, sesije posvećene rodnoj ravnopravnosti, kao i sesije predsjednika, kojom se tradicionalno zatvara Euroazijski ekonomski samit u Istanbulu, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Čović: Uskrs prigoda za jačanje naše vjere, solidarnosti i ljubavi prema bližnjima

Odbor za žalbe građana PSBiH prihvatio dvije prijave građana

Članovi Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova razgovarali s predstavnicima GIZ-a

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom