Bosna i Hercegovina     | 10.04.2018. 13:16 |

U Srebrenici organiziran prijem povodom Vaskrsa

FENA Kadira Šakić

SREBRENICA, 10. aprila (FENA) - Načelnik Općine Srebrenica Mladen Grujičić organizirao je prijem povodom pravoslavnog praznika Vaskrsa. Na prijemu su bili prisutni predsjednik i potpredsjednik Skupštine općine Srebrenica Alija Tabaković i Radomir Pavlović, zamjenik načelnika Općine Srebrenica Nermin Alivuković, odbornici u Skupštini općine  Srebrenica, predstavnici Islamske zajednice u Srebrenici, kao i predstavnici Srpske pravoslavne crkve, direktori preduzeća i firmi u Srebrenici, predstavnici međunarodnih organizacija i drugi.

- Mi se trudimo da ispoštujemo svaki narod koji živi u Srebrenici i da njihove praznike proslavimo zajednički. To se dešava i na prijemu u povodu Vaskrsa. Na prijemu smo ugostili i odbornike iz reda Bošnjaka, kao i predsjednika Skupštine. Zajednički ćemo slaviti i sve ostale praznike kako bi pokazali građanima da svi trebamo biti zajedno. Mi smo ogledalo Općine. Uvijek se trebamo ovako okupljati bez obzira koji narod slavio i praznike dočekivati sa radošću. Srebrenica treba da bude mjesto gdje ćemo zajedno da dijelimo dobro i loše - rekao je općinski načelnik Grujičić.

Potpredsjednik Skupštine Općine Srebrenica Radomir Pavlović, pravoslavnim vjernicima čestitao Vaskrs i poručio da zajedno treba raditi na izgradnji suživota u Srebrebrenici.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Italija potiče države članice Ujedinjenih naroda da podrže nacrt rezolucije o Srebrenici

Poljska snažno podržava nacrt rezolucije Ujedinjenih naroda o Srebrenici

Učenici iz Novog Travnika u posjetu Srebrenici

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'