Sport     | 10.04.2018. 16:25 |

Projekt 'Džudo za djecu' od septembra u deset osnovnih škola u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. aprila (FENA) - Predsjednik Džudo saveza BiH Branislav Crnogorac informirao je ministra civilnih poslova BiH Adila Osmanovića da će Međunarodna džudo federacija donirati Bosni i Hercegovini opremu za obučavanje džuda, koja će biti raspodijeljena u deset osnovnih škola.

Donacija će biti omogućena potpisivanjem protokola o saradnji, a uz Međunarodnu džudo federaciju i Džudo savez BiH, u realizaciji projekta učestvovat će Ministarstvo civilnih poslova BiH i Olimpijski komitet BiH, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

- Ministarstvo civilnih poslova sa zadovoljstvom pruža podršku projektima kojima se djeci u čitavoj BiH pruža mogućnost za bavljenje sportom. Naš osnovni cilj je omasoviti sport, zainteresovati mlade za treniranje, a masovnost je najbolji put do dobrih rezultata - rekao je ministar Osmanović.

Donacija Međunarodne džudo federacije sastoji se od jednog tatamija, 50 kimona i novčane naknade za trenere koji će s djecom raditi u deset osnovnih škola, odnosno regija. Projekat bi trebalo da počne 3. septembra, s početkom naredne školske godine, a protokol se odnosi na godinu dana.

Predsjednik Džudo saveza BiH Branislav Crnogorac istakao je da će ovo biti još jedan podstrek za uspjehe u najtrofejnijem olimpijskom sportu u BiH. Podsjetio je i da je Bosna i Hercegovina sredinom ove godine domaćin U18 Evropskog prvenstva u džudu i izrazio očekivanje da će ovo izuzetno značajno takmičenje biti podržano i kroz finansijska izdvajanja države za sport.

 

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Larisa Cerić osvojila bronzu na Grand Slamu u Bakuu

Džudo reprezentativci BiH na Evropskom univerzitetskom borilačkom prvenstvu u Zagrebu

Anđela Samardžić donijela zlato Bosni i Hercegovini, Azerbejdžan najuspješniji

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo