Sport     | 10.04.2018. 16:33 |

Sutra prva utakmica finala Kupa BiH u futsalu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. aprila (FENA) - Prvi meč finala Kupa Bosne i Hercegovine u futsalu između Mostar SG Staklorada i sarajevskog Centra bit će odigran sutra u Mostaru od 18 sati.

Golman domaćeg sastava Stanislav Galić nakon titule prvaka u Premijer futsal ligi, želi još jedan trofej.

- Kvalitetno smo se spremali za ovaj meč i atmosfera u ekipi je odlična, naročito nakon što smo osigurali naslov prvaka države. Imamo određenih problema sa povredama, ali vjerujem da ćemo biti na nivou sutra. Nastojaćemo da napravimo prednost koja bi nam omogućila mirniji revanš u Sarajevu. Želimo da osvojimo duplu krunu i ove godine - izjavio je Galić.

Igrač Centra Bilal Jelić očekuje neizvjestan meč.

- Utakmica će sigurno biti zanimljiva. Oni imaju dužu klupu, prvaci su i favoriti u ovom susretu. Međutim, mi ne idemo u Mostar sa „bijelom zastavom“. Pokušaćemo da ostvarimo rezultat koji će nas ostaviti u igri za naslov u Kupu u revanšu na našem parketu - ističe Jelić.

Utakmicu će suditi Zoran Sofrenić (Bijeljina), Romeo Primorac (Ljubuški) i Nemanja Vujadin (Istočno Sarajevo). Delegat je Dragan Čolić iz Kupresa, a posmatrač suđenja Semir Kaplan iz Stoca, saopćeno je iz NSBiH.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Žrijebanje parova polufinala nogometnog Kupa BiH 21. marta

Široki i Velež danas u Čitluku u prvom meču četvrtfinala Kupa BiH

Skender uoči Veleža: Nema mjesta kalkulacijama

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!