Bosna i Hercegovina     | 11.04.2018. 11:47 |

Asocijacija žena SDA BiH primljena u članstvo EPP Women

FENA Jasna Avdibegović

SARAJEVO, 11. aprila (FENA) - Asocijacija žena Stranke demokratske akcije Bosne i Hercegovine, koja je zvanično primljena u članstvo Asocijacije EPP Women, je ponosna na prijem u ovu moćnu organizaciju unutar Evrpske unije, kazala je Feni predsjednica Asocijacije žena SDA BiH Senija Bubić, komentirajući prijem Asocijacije žena SDA BiH u tu Asocijaciju.

Zahtjev za prijem u članstvo EPP Women uputilo je Predsjedništvo AŽ SDA BiH, u namjeri da zauzme mjesto koje im pripada u ovoj velikoj evropskoj porodici.

- Asocijacija žena SDA BiH funkcionira već 10 godina i u dosadašnjem prethodnom periodu nismo bili članica EPP Women organizacije. Podnijele smo zahtjev, aplicirale, dostavile dokumentaciju, svoje izvještaje o radu u posljednje tri godine od Konvencije do danas i oni su nas primili zvanično u ponedjeljak 9. aprila - kazala je Bubić.

Ona je naglasila je kako EPP Women značajna organizacija unutar EU, te je od velikog značaja za bosansko-hercegovački put ka EU.

- Tako da ćemo pokušati da ubrzamo korak BiH prema punopravnom članstvu u EU, a s druge strane za žene to znači jako puno jer se mi borimo za žene, zahvaljujući njihovim kvalifikacijama, znanju, trudu, radu, da postanu vidljivije, da ih dovedemo u poziciju da mogu odlučivati i o državi BiH i stanju u BiH - kazala je Bubić.

Po njenim riječima, Asocijacija žena SDA BiH također je iskoristila priliku da stupi u kontakt s drugim ženskim organizacijama unutar EU i dobila je nekoliko ponuda da sarađuje s tim organizacijama i na taj način učini nešto za svoju državu i da lobira za položaj žena u BiH.

U Briselu je u ponedjeljak 9. aprila održana sjednica Glavnog odbora EPP Women, na kojoj je zvanično Asocijacija žena SDA BiH primljena u članstvo te Asocijacije.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

PSBiH-Delegatkinja u Domu naroda Marina Pendeš učestvovala na kongresu EPP WOMEN u Dablinu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'