Najave     | 11.04.2018. 16:25 |

Sarajevska Općina Centar organizira vježbe službi za zaštitu i spašavanje

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11.aprila (FENA) - U susret Danima Općine Centar Sarajevo, koji se brojnim manifestacijama održavaju od 2. do 9. maja, općinska Služba civilne zaštite organizira pokazne vježbe koje će izvršiti službe za zaštitu i spašavanje u slučaju prirodnih i drugih nesreća, a koje djeluju u sklopu civilne zaštite Općine Centar.

Vježbe s prezentacijama i praktičnom osnovnom obukom bit će održane 12. i 13. aprila  od 18 do 21 sat u Radićevoj ulici.

Građanima će sutra biti prezentirane aktivnosti i oprema sa kojom raspolažu Služba za zaštitu od požara (DVD ''Bjelave''), Služba za medicinsku pomoć (Dom zdravlja Centar Vrazova), Crveni križ Općine Centar, Služba za spašavanje na vodi, pod vodom i u prirodi (Gorska služba spašavanja), kao i deminerski tim Federalne uprave civilne zaštite.

Građani će tom prilikom biti upoznati o protivpožarnoj zaštiti, zatim o rizicima prilikom obilaska planinskih područja i tehnikama spašavanja, a bit će organizirana i praktična obuka pružanja prve medicinske pomoći.

Posjetiocima će biti pružene besplatne usluge kontrole šećera u krvi i mjerenje krvnog tlaka.

Bit će prezentirane metode deminiranja, kao i praktična upotreba bespilotnih letjelica – dronova.

Zajednička vježba svih angažiranih službi za zaštitu i spašavanje bit će izvedena u petak, 13. aprila, tokom koje će biti prikazani primjeri spašavanja s visina, pružanja prve pomoći s transportom do najbliže zdravstvene ustanove, kao i gašenja požara vatrogasnim aparatima, saopćeno je iz sarajevske Općine Centar.

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Podrška Općine Centar za romsku djecu koja se redovno školuju

U Ambasadi Italije upriličen prijem za srednjoškolce, sportiste koji idu na sportske igre u Italiji

Delegacije NS BiH i Općine Centar razgovale o lokaciji za izgradnju nacionalnog stadiona

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo