Kultura     | 11.04.2018. 15:04 |

Specijalna pretpremijera filma 'Scream For Me Sarajevo' 17. aprila u 500 kina

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. aprila (FENA) - Svjetska i bh. kino distribucija bosanskohercegovačkog dokumentarnog filma "Scream For Me Sarajevo" koji je nastao u produkciji sarajevske produkcijske kuće Prime Time krenut će ovog aprila nakon što je završio festivalsku turneju.

Film za koji postoji mišljenje da je jedan od najvrednijih filmova o sarajevskoj opsadi, 17. aprila imat će specijalnu pretpremijernu projekciju u više od 500 kino dvorana, dok će njegovo redovno prikazivanje u svim bh. kinima početi 19. aprila u distribuciji Con filma, saopćeno je.

Ova film, prikazan na više od 20 festivala širom svijeta osvojivši 10 nagrada, prati događaje dolaska frontmena kultnog metal benda Iron Maiden, Brucea Dickinsona i njegovog benda u opkoljeno Sarajevo 1994. godine, kada je i održan koncert u Bosanskom kulturnom centru (BKC).

U pet bh. kino dvorana u Sarajevu, Zenici, Tuzli, Mostaru i Bihaću 17. aprila nakon pretpremijerne projekcije filma gledatelji će moći pogledati ekskluzivni razgovor s pjevačem Dickinsonom, a karte za projekcije u ovim kinima su od danas u pretprodaju.

Ideja o nastanku filma potekla je od autora Jasenka Pašića, dok je režiju ovog dokumentarnog ostvarenja potpisao Tarik Hodžić.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Prosječna stopa ekonomskog rasta u BiH u naredne tri godine oko tri posto

Centralna banka BiH projicira viši nivo ekonomske aktivnosti

Sarajevo Film Festival omogućio izbor filmova i za online gledanje

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana