Kultura     | 11.04.2018. 14:54 |

U Mostaru predstavljanje knjige 'Beogradski Gajret Osman Đikić'

FENA Saopćenje

MOSTAR, 11. travnja (FENA) - Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti organizira predstavljanje knjige ''Beogradski Gajret Osmah Đikić'', autora dr. Nadira Dacića, koje će se održati sutra u Hotelu ''Bristol'' u Mostaru, s početkom u 19 sati.

Ova knjiga aktualizira aktivnost i povijesnu ulogu beogradskog Gajreta, koji je imao 689 pitomaca, od kojih je više od 150 žena koje su stekle diplome na raznim fakultetima.

Pitomci Gajreta su, između ostalih, bili i akademik Mehmed Begović, književnici Mehmed Meša Selimović i Zija Dizdarević, Džemal Bijedić, prof.dr. Alija Silajdžić, Avdo Humo, akademik Midhat Begić, dr.Hajrudin Ćurić, akademik Enver Redžić, akademik Midhat Šamić, dr.Safet Mujić i drugi.

O knjizi će, uz autora govoriti federalna ministrica obrazovanja i znanosti prof.dr. Elvira Dilberović, prof.dr. Husnija Kamberović i prof.dr. Tomislav Išek.

Inače, predstavljanje ove knjige dio je niza aktivnosti koje će biti upriličene u povodu dvodnevne Znanstvene konferencije pod nazivom ''Bosanskohercegovačke naučnice i njihov istraživački rad'', koja će svečano biti otvorena u petak, 13. travnja, u Hotelu ''Mostar'', s početkom u 9:30 sati, priopćili su organizatori.

 

(FENA)
Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 215

Vezane vijesti

Izložbom Sofije Naletilić večeras počinju Dani Matice hrvatske Mostar

Mostar: Međunarodne igre za djecu i mlade s poteškoćama u razvoju okupit će 300 sudionika iz regije

U petak počinju programi manifestacije 'Dani mevluda i zikra'

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu