Ekonomija     | 11.04.2018. 15:18 |

Potpisan ugovor o niskotarifnim letovima za Zračnu luku Mostar

FENA Saopćenje

MOSTAR, 11. travnja (FENA) – Potpisivanje Ugovora o niskotarifnim letovima između Croatia Airlinesa, Eurowingsa i Zračne luke Mostar upriličeno je u srijedu na Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru.

Ugovor su potpisali direktor Zračne luke Mostar Marin Raspudić i predsjednik Uprave Croatia Airlinesa Jasmin Bajić koji su zahvalili svima koji su podržali uvođenje zračne linije između Zagreba i Mostara.

Riječ je o uspostavi redovite međunarodne linije Croatia Airlinesa između Zagreba i Mostara, temeljem javnog poziva koji je objavila Zračna luka Mostar, a putem koje će Croatia Airlines, Zagreb i Mostar povezivati tijekom cijele godine.

Prije samog čina potpisivanja ugovora, mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić kazao je kako su za realizaciju ovog projekta najzaslužniji Vlada FBiH i federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić.

Ministar Lasić izjavio je kako su Vlada FBiH i resorno ministarstvo prometa i komunikacija osigurali sredstva, tj. subvenciju za uspostavljenje zračne linije između Mostara i Zagreba, a samim time i vezu s ostalim europskim destinacijama.

- Prvenstveno smo pomogli mostarskoj zračnoj luci i Gradu Mostaru te na taj način berem malo pripomogli razvoju gospodarstva – kazao je ministar.

 

Obećao je kako će ta sredstva biti osigurana kontinuirano u barem iduće tri godine.

- Ovo je vrhunac i kruna rada kojeg smo posljednjih pet-šest mjeseci dogovarali. Za razliku od drugih stvari koje se dugotrajno pregovaraju, ovaj je po mojoj prosudbi, vrlo brzo završio zato što je sve koji su bili uključeni u ovaj projekt pokretala najprije jaka želja da povežu ova dva centra, a zatim što su i sami po sebi bili dovoljno operativni da ovaj veliki dogovor na kraju upriličile ovim potpisivanjem ugovora – ustvrdio je Tomislav Mihotić, državni tajnik za infrastrukturu u hrvatskom ministarstvu mora, prometa i infrastrukture.

 Izrazio je nadu kako ova linija neće doživjeti sudbinu prve, koja je bila pokrenuta prije deset godina, no koja je, kako je kazao, na žalost neuspješno završila.

Premijer HNŽ-a Nevenko Herceg naglasio je važnost uspostave izravnih zračnih veza prema Mostaru za razvoj turizma i gospodarstva cijele regije.

- Nadam se da letovi neće biti samo dva puta tjedno nego svaki dan, i to ne samo za Zagreb nego i za Beograd, Beč, Tursku i ostale destinacije u svijetu – istaknuo je Herceg.  

U svom obraćanju nazočnima, predsjednik Uprave Croatia Airlinesa Jasmin Bajić zahvalio je svima koji su doprinijeli da ta kompanija na listu svojih odredišta stavi i Mostar.

Osim njega zahvalu svima koji su podržali ovaj projekt uputio je i direktor Zračne luke Mostar Marin Raspudić, ocijenivši kako je ovo jedan od najznačajniji dana u radu mostarske zračne luke.

Prvi zrakoplov Croatia Airlinesa na ovoj će liniji poletjeti 3. svibnja ove godine, a redoviti letovi odvijat će se dva puta tjedno. Zrakoplov će iz Zagreba za Mostar letjeti četvrtkom i nedjeljom, a iz Mostara za Zagreb, petkom i ponedjeljkom i moći će primiti 76 putnika.

Propisivanju ugovora nazočili su, uz ostale, i zamjenica predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH Borjana Krišto i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Bariša Čolak.

(FENA)
Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 215

Vezane vijesti

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Obavijest za građane Splitske ulice u Mostaru

Obilježavanja Svjetskoga dana voda u Federaciji BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo