Sport     | 11.04.2018. 20:11 |

Košarkaši Bosne Royal nadigrali Sparse u derbiju 6. kola Lige za prvaka

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 11. aprila (FENA) - Košarkaši Bosne Royal savladali su Sparse s 82:69, u derbiju 6. kola Lige za prvaka Bosne i Hercegovine.

Prva četvrtina utakmice u dvorani 1 KSC Skenderija u potpunosti je pripala domaćim košarkašima koji su mnogo bolje započeli meč.

Na krilima raspoloženih Erica Washingtona i Maksima Šturanovića, Bosna Royal je dobila prvi period igre s deset poena razlike (25:15).

Sparsi se „bude“ tek u drugom periodu igre i odličnom odbranom uspijevaju limitirati protivnika na samo devet postignutih poena.

U tom periodu igre istaknuo se igrač Sparsa Maksim Kovačević koji je ubacio devet poena, a gosti su četvrtinu dobili rezultatom 14:9 i na odmor otišli s pet poena zaostatka.

Početkom drugog poluvremena košarkaši Bosne Royal ponovo su igrali mnogo bolje od protivnika, što im je sredinom treće četvrtine perioda donijelo 16 poena prednosti (50:34).

S nekoliko vezanih trojki, Sparsi ipak ne dozvoljavaju protivniku da ostvari još veću prednost, a četvrtina završava rezultatom 63:48 u korist domaćina.  

Početkom zadnjeg perioda utakmice Sparsi smanjuju na samo sedam poena zaostatka (63:56), ali Bosna Royal serijom koševa ponovo odlazi na dvocifrenu prednost.

Zahvaljujući odličnim prodorima Erica Washingtona, te skokovima i poenima Maksima Šturanovića, Bosna Royal bez većih problema uspijeva do kraja utakmice održavati prednost i mirno privesti meč kraju.

U redovima Bosne Royal istaknuo se upravo spomenuti dvojac Washington – Šturanović, a oba košarkaša postigla su po 23 poena.

Sparse je u ovom meču predvodio Roko Rogić sa 17 poena, a Maksim Kovačević je ubacio 15 poena.

Ovo je bila treća pobjeda Bosne uz isti broj poraza u Ligi za prvaka, dok su Sparsi ostali na dvije pobjede uz četiri poraza.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Poznati parovi košarkaške Lige 6 za prvaka i Lige za opstanak

Košarkaši Mladosti posljednji učesnici Lige 6 za prvaka

Mladost savladala Spars i došla na korak do plasmana u Ligu 6

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo