Sport     | 11.04.2018. 23:08 |

Real Madrid i Bayern izborili plasman u polufinale Lige prvaka

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 11. aprila (FENA) - Fudbaleri Real Madrida i Bayerna iz Minhena plasirali su se u polufinale Lige prvaka, gdje su se pridružili Romi i Liverpoolu - ekipama koje su plasman među četiri najbolje ekipe osigurale jučerašnjim pobjedama protiv Barcelone i Manchester Cityja. 

Real je protiv italijanskog Juventusa u sudijskoj nadoknadi golom iz penala, kojeg je realizovao Cristiano Ronaldo, ovjerio plasman u polufinale, dok je Bayern remizirao bez golova protiv španske Seville.

Juventus je nakon domaćeg poraza u prvoj utakmici od 3:0 došao na prag ogromnog iznenađenja. "Stara dama" je do sudijske nadoknade večerašnjeg meča u Madridu vodila protiv Reala s 3:0.

Međutim, kada je izgledalo da će meč otiću u produžetke, Real dolazi do gola koji mu je donio konačnu pobjedu, a realizator s bijele tačke bio je Ronaldo. 

Golove za Juventus na stadionu Santiago Bernabeu postigli su Mario Mandžukić u 2. i 37. minutu, te Blaise Matuidi u 67. minutu utakmice.

Nakon pobjede od 2:1 u prvom meču protiv Seville, fudbaleri Bayerna su na svom terenu odigrali meč bez golova, što je bilo dovoljno za polufinale takmičenja. 

Bayern je imao više šansi u večerašnjem meču i bio je bolji protivnik, te je zasluženo izborio plasman među četiri najbolje ekipe Starog kontinenta.

 

 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Velež osudio nasilje i kritizirao mostarskog gradonačelnika

U 26. kolu WWin lige strijelci najraspoloženiji u Tuzli, najveća posjeta na Grbavici

Zrinjski kritizirao medije: Frapantna razina neprofesionalnosti

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!