Kultura     | 12.04.2018. 10:28 |

Otvorena izložba 'Oprostorena intima'

FENA Saopćenje

MOSTAR, 12. travnja (FENA) - U sklopu manifestacije Mostarsko proljeće - Dani Matice hrvatske, u srijedu navečer otvorena je izložbe "Oprostorena intima", na kojoj su prikazana 63 umjetnička djela 47 poznatih umjetnika.

Uime predsjednika Vlade Hercegovačko-neretvanske županije izložbu je otvorio Veselko Čerkez, predstojnik Ureda predsjednika, istaknuvši kako se na izložbi mogu vidjeti najreprezentativnija djela iz kolekcije Umjetničke galerije BiH, ali i djela koja nikada do sada nisu izlagana.

''Zasluga za večerašnji događaj, ali i brojne druge kojima ćemo i ove godine svjedočiti, pripada Matici hrvatskoj Mostar, koja već dvadeset godina u Gradu Mostaru i Hercegovačko-neretvanskoj županiji organizira Mostarsko proljeće - nadaleko prepoznatu kulturnu manifestaciju u sklopu koje se predstavljaju vrhunski kazališni, glazbeni i likovni umjetnici i programi", kazao je Čerkez.

Dodao je kako Vlada HNŽ-a prepoznaje iznimnu umjetničku i kulturnu vrijednost te od samih početaka podupire Dane Matice hrvatske, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Izložba radova babe Penavuše otvorila ovogodišnje Mostarsko proljeće

Mostarskom proljeću i ove godine potpora HT Eroneta

Objavljen roman Thomasa Manna "Buddenbrookovi"

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu