Bosna i Hercegovina     | 12.04.2018. 12:46 |

Gradu Bihaću dodijeljeno 237.600 KM u sklopu realizacije MEG projekta

FENA Saopćenje

BIHAĆ, 12. aprila (FENA) - Predstavnici Ambasade Švicarske u BiH i UNDP-a u BiH danas su u sklopu realizacije projekta MEG posjetili gradsku upravu Bihaća.

Viša savjetnica za socijalnu uključenost i upravu i viši programski oficir za saradnju pri Švicarskoj ambasadi u BiH Dimka Stantchev Skeie i Srećko Bajić, te Goran Štefatić, UNDP-ov menadžer MEG projekta upoznati su, između ostalog, o rezultatima nezavisne evaluacije napretka Grada Bihaća ostvarenog na polju dobre uprave u sklopu projekta MEG.

Nakon izvršene evaluacije Grad Bihać obaviješten je da je u proteklih godinu dana ostvario napredak u iznosu od 66 posto u odnosu na polazne rezultate iz 2016. godine što Bihać svrstava u grupu partnerskih jedinica lokalne samouprave s pristupom najvećem iznosu predviđenih grant sredstava.

- Projekat MEG našem gradu nije samo donio financijsku korist, već je napravio korak naprijed u reformi rada javne uprave i to u oblastima liderstva, transparentnosti u radu i uključivanju građana u procese donošenja odluka. Zahvaljujem Vladi Švicarske i UNDP u BiH što su nam omogućili da budemo dio ovog projekta zahvaljujući kojem će i naše javno preduzeće Vodovod Bihać izvršiti značajna ulaganja u vodovodnu mrežu s ciljem smanjenja gubitaka vode - kazao je gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić.

Od nezavisnog evaluatora Grad Bihać ocijenjen je po “Grant metodologiji” kao jedinica lokalne samouprave s najvišim stepenom ostvarenog napretka po traženim kriterijumima, te su Gradu Bihaću na osnovu tog rezultata dodijeljena grant sredstva u iznosu od 144.000,00 CHF ( 237.600 KM), koja će biti iskorištena u implementaciju infrastrukturnog projekta “Smanjenje fizičkih gubitaka na vodovodnoj mreži”, saopćeno je iz Fazlićevog kabineta.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Nakon Sanskog Mosta, stanje prirodne nesreće proglašeno i u Bihaću i Bosanskoj Krupi

Grad Bihać i Fondacija Mozaik nastavljaju podršku programima Omladinske banka Bihać

U Bihaću i Cazinu glasalo nešto više od 40 posto od ukupnog broja registriranih birača

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu