Kultura     | 12.04.2018. 12:53 |

Dželilović: Treba probuditi interes budućih studenata

FENA Nermina Omerbegović

SARAJEVO, 12. aprila (FENA) - Filozofski fakultet Sarajevo danas održava Dan otvorenih vrata na kojem će u razgovoru sa profesorima, predstavnicima odsjeka i dekanom budući studenti dobiti informacije o studiranju na ovoj visokoškolskoj ustanovi.

Dekan Filozofskog fakulteta Muhamed Dželilović kaže za Fenu da je Dan otvorenih vrata uobičajen način predstavljanja fakulteta, ali da će Filozofski fakultet i 29. aprila upriličiti predstavljanje odsjeka.

Riječ je o fakultetu koji ima 12 odsjeka i tri katedre. Dželilović navodi da su se za dodatni dan prezentacije Fakulteta srednjoškolcima odlučili jer se na Univerzitetu u Sarajevu (UNSA) bilježi pad interesa na svim fakultetima, te smatra nužnim buduće studente zainteresovati na razne načine kako bi se situacija bar malo ublažila.

Filozofski fakultet u Sarajevu osnovan je u novembru 1950. godine i najstarija je visokoškolska institucija te vrste u Bosni i Hercegovini.

Studiranjem na ovoj nastavno-naučnoj ustanovi stiče se široko obrazovanje iz oblasti humanističkih i društvenih nauka i to: filozofije, sociologije, etnologije, historije, historije umjetnosti, arheologije, pedagogije, specijalne pedagogije, psihologije, bosanskog, hrvatskog i srpskog jezika, književnosti naroda Bosne i Hercegovine, engleskog, njemačkog, arapskog, turskog, perzijskog, ruskog, francuskog, italijanskog, španskog, latinskog, grčkog jezika, komparativne književnosti, bibliotekarstva…

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Zenički univerzitet na Danu otvorenih vrata danas ugostio 600 maturanata iz ZDK-a i SBK-a

Dan otvorenih vrata: Nekoliko stotina maturanata posjetilo Univerzitet 'Džemal Bijedić' u Mostaru

Dan otvorenih vrata u kasarni Kosova kod Ustikoline

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu