Ekonomija     | 12.04.2018. 13:52 |

Informacija o reviziji privatizacije u drugoj polovini 2017. godine

FENA Saopćenje

MOSTAR, 12. travnja (FENA) – Federalna vlada primila je na znanje informaciju Agencije za reviziju privatizacije u FBiH o izvršenim revizijama privatizacije državnog kapitala gospodarskih društava i banaka u Federaciji Bosne i Hercegovine za razdoblje srpanj - prosinac 2017. godine i u skladu sa Zakonom o reviziji privatizacije državnog kapitala u gospodarskim društvima i bankama uputila je Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine i nadležnoj parlamentarnoj komisiji FBiH.

Od planiranih 14 gospodarskih društava planom rada za 2017. godinu, otvorena je revizija u deset, kao i jednom gospodarskom društvu koje nije bilo obuhvaćeno planom rada. Revizija je u drugoj polovini 2017. godine rađena u šest gospodarskih društava, a pokrenuta je i sedma, i to u „Granitu" d.d. Jablanica, „Borcu" export-import d.d. Travnik, „Kladušnici“ d.d. Velika Kladuša, „Baznoj hemiji“ d.d. Vitkovići-Goražde, „Željezari Ilijaš“ d.d. Ilijaš, „D.I. Janj TGS“ d.d. Donji Vakuf i „Finvestu Drvar“ d.d. Drvar.

Plan rada u reviziji privatizacije banaka za 2017. godinu u potpunosti je realiziran, jer su uspješno okončane četiri planirane revizije, dok su u drugoj polovici prošle godine revizije rađene u Privrednoj banci Sarajevo d.d. Sarajevo i Tuzlanskoj banci d.d. Tuzla

Plan rada ove agencije za 2017. godinu realiziran je 80 posto, s tim da je u dva gospodarska društva revizija privremeno obustavljena zbog neustupanja i nedostavljanja potrebne dokumentacije kako bi revizorski izvještaj bio kompletiran i doneseno odgovarajuće rješenje. Agencija je o ovome informirala Vladu Federacije BiH i cjelokupnu korespondenciju proslijedila nadležnim tužiteljstvima. 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Vijeće ministara BiH - Ubrzati pripreme za sljedeću fazu u procesu pristupanja Europskoj uniji

BIHAMK - Na području Romanije obustavljen saobraćaj za teretna vozila zbog snijega

Revizori optužili njemačko ministarstvo vanjskih poslova za rasipanje novca poreskih obveznika

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'