Najave     | 12.04.2018. 15:05 |

Dvodnevna znanstvena konferencija o bosanskohercegovačkim znanstvenicama

FENA Saopćenje

MOSTAR, 12. travnja (FENA) - Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti, u suradnji s Fakultetom humanističkih nauka Univerziteta ''Džemal Bijedić'' iz Mostara i Udruženjem za modernu historiju iz Sarajeva, organizira dvodnevnu znanstvenu konferenciju pod nazivom ''Bosanskohercegovačke naučnice i njihov istraživački rad''.

Konferencija će biti održana 13. i 14. travnja, u Hotelu ''Mostar'', a predstavlja napor da se ukaže na doprinos žena razvoju nauke u Bosni i Hercegovini te njihov aktualni položaj u akademskoj zajednici i društvu.

Konferenciju će otvoriti federalna ministrica obrazovanja i znanosti prof.dr. Elvira Dilberović u petak, 13. travnja, u 9:30 sati, a izjave za medije su planirane za 10 sati.

Na skupu će biti izložena 63 rada koja govore o znamenitim bosanskohercegovačkim znanstvenicima, odnosno radovi koji tematski obrađuju pitanja obrazovanja žena kroz povijest, njihovog uključivanja u akademski i načni rad te doprinos institucionalizaciji znanosti u BiH, kao i pitanje suvremenih tendencija u pozicioniranju žena unutar akademske i znanstvene zajednice.

U sklopu konferencije bit će upriličen razgovor sa znanstvenicom u petak, u Hotelu ''Mostar'' u 19 sati.

Sudjelovat će acc.prof.dr. Mirsada Hukić, prof.dr. Tatjana Ljujić-Mijatović i prof.dr.sc. Marija Čutura, uz moderatoricu mr.sc. Sanelu Kuko, priopćeno je iz Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti.

 

 

 

(FENA)
Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 215

Vezane vijesti

U Mostaru se održava znanstvena konferencija Dijete u fokusu- suvremeni izazovi pomažućih profesija

Međunarodna znanstveno konferencija 'Kako zaustaviti depopulaciju ruralnih prostora BiH'

Međunarodna znanstvena konferencija 'Identiteti - kulture - jezici'

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana