Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Ekonomija     | 13.04.2018. 10:53 |

Trening za savjetnike iz oblasti finansijskog savjetovanja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. aprila (FENA) - Obuka za edukatore na lokalnom nivo, dio je projekta "Mikrofinansije u Bosni i Hercegovini" koji provodi Međunarodna finansijska korporacija (IFC), članica Grupacije Svjetske banke, a podržava Vlada Švicarske u saradnji sa EFSE Development Facility. 

Dvodnevni "Trening za trenere"  održan u Neumu 12. i 13. aprila, bio je namijenjen savjetnicima resurnih centara u bosanskohercegovačkim općinama, a imao je za cilj unapređenje stručnih i tehničkih vještina  savjetnika koji provode finansijsko savjetovanje i edukaciju, kao dio projekta "Mikrofinansije u Bosni i Hercegovini".

Uspostavljanje resursnih centara unutar lokalnih zajednica, rezultat je dugogodišnjih zajedničkih napora Projekta i partnera u implementaciji, te će ove općine nastaviti pružati, promovirati i širiti usluge finansijskog savjetovanja i edukacije. Općine Stari Grad Sarajevo, Teslić i Gradačac među prvima su prepoznale svoju ulogu i značaj da postanu tačke kontakta i savjeta za prezaduženo stanovništvo ili one koji se tek planiraju zadužiti.

Kroz program stručnih obuka kako prenijeti znanja i vještine, savjetnici iz partnerskih općina unaprijedit će postojeće i izgraditi nove sposobnosti, kako bi u narednom periodu postali treneri budućih savjetnika u okolnim općinama i gradovima, saopćili su iz IFC-a.

Sljedeće aktivnosti uključuju i edukativnu saradnju sa entitetskim ombudsmanima za bankarski sistem, koji će savjetnicima prenijeti svoja znanja i iskustva, posebno u oblasti zaštite prava korisnika finansijskih usluga.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Održan prvi trening spusta u Saalbachu, važna provjera za Elvedinu Muzaferiju i bh. tim

Trening posvećen novinarskim pravima i medijskim slobodama

Trening Vijeća za štampu u BiH za predstavnike medija, podrška u borbi protiv dezinformacija

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana