Ekonomija     | 13.04.2018. 13:11 |

Tehnološka rješenja olakšavaju život i podstiču ekonomski razvoj

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 13. aprila (FENA) - Stvaranje ambijenta za rast i razvoj preduzetništva u regionu Balkana tema je Banja Luka Tech Summita.

Ovo regionalno okupljanje preduzetnika, inovatora i kreativaca je u grad na Vrbasu "donio" globalne, lokalno primjenjive tehnološke trendove i ideje koji imaju za cilj unapređenje života ljudi, ali i cjelokupnog privrednog i preduzetničkog ambijenta.

Na skupu su prisutni učesnici iz Slovenije, Hrvatske, Makedonije, cijele Bosne i Hercegovine i Čikaga. Ovo je drugi ovakav događaj u Bosni i Hercegovini, a organizovan je na inicijativu i pod pokroviteljstvom organizacije "WorldChicago", neprofitne organizacije koja promoviše građansku diplomatiju kroz programe koji povezuju zajednicu Čikaga sa svijetom.

- Želimo dati podstrek preduzetnicima, kreativcima, ljudima sa idejom, da ostvare svoje snove. Edukacija, razmjena i povezivanje glavni su ciljevi svega što radimo, uključujući i program razmjene koji organizujemo svake godine - izjavila je Peggy Parfenoff, predsjednica organizacije "WorldChicago".

Pozvala je osobe od 25 do 40 godina, posebno žene, da se prijave za  Fellowship program, da iskoriste priliku za učenje i sticanje iskustva, provodeći mjesec dana u Čikagu, te radeći u lokalnim firmama.

Tokom Banja Luka Tech Summita istaknuta je važnost razvoja koncepta pametnih gradova, jačanja preduzetničkog duha i mentaliteta i umjetnosti (kao) biznisa,saopćili su organizatori ovog skupa.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Preduzetnici u RS traže od Vlade da hitno izmijeni Zakon o porezu na dohodak

Psihijatrija u Banjoj Luci neuslovna, nazire se mogućnost finansiranja gradnje novog objekta

Šest sindikalnih organizacija danas izlazi na ulice Banje Luke, traže veće plate

Promo

Аlkaloid - Rezultati rada za period januar-marta 2024. godine 

Dobit m:tel-a u prvom kvartalu veća za 2,5 miliona KM

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti