Bosna i Hercegovina     | 15.04.2018. 12:26 |

Zvaničnici i diplomate u BiH na komemorativnom skupu u Donjoj Gradini

FENA Dušica Stanojević

DONJA GRADINA, 15. aprila (FENA) – Zvaničnici Republike Srpske, Bosne i Hercegovine te Srbije, kao i međunarodni predstavnici u Bosni i Hercegovini prisustvovali su danas u Spomen-području Donja Gradina na obilježavanju Dana sjećanja na žrtve ustaškog zločina u koncentracionom logoru Jasenovac.

Palaganju vjenaca i pomenu žrtvama prisustvovali su šef delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini i specijalni predstavnik EU ambasador Lars-Gunnar Wigemark, ambasadorica Sjedinjenih Američkih Država u BiH Maureen Cormack, ambasador Ruske Federacije u BiH Petar Ivancov, predsjednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković, srbijanski ministar odbrane Aleksandar Vulin te, između ostalih, entitetski predsjednik Milorad Dodik i drugi zvaničnici tog bh.entiteta, kao i vjerski predstavnici.

U sali Spomen-područja prethodno je otvorena izložba likovnih i literarnih radova učenika o temi "Jasenovac", a bit će služen i pomen žrtvama uz vjerski obred koji će predvoditi predstavnici pravoslavne, jevrejske i romske vjerske zajednice.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Zagreb: Komemorativni skup u povodu 25. obljetnice smrti Gojka Šuška

Dunović i Komšić u Donjoj Gradini odali počast žrtvama Jasenovca

Komšić u Donjoj Gradini: Antifašizam temeljna vrijednosti oko koje se moramo okupiti

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom