Sport     | 16.04.2018. 09:20 |

Košarkašice Play offa u finalu prvenstva BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. aprila (FENA) - Košarkašice sarajevskog Play offa, aktuelne prvakinje BiH, sinoć su u u trećoj, odlučujućoj utakmici polufinala Prvenstva BiH za sezonu 2017/18. pobijedile ekipu Mladog Krajišnika rezultatom 72:59 i plasirale se u finale.

Sarajke su sinoć u majstorici ostvarile ubjedljivu pobjedu i tako se po 5. put zaredom našle u borbi za titulu prvaka BiH, a 6. put zaredom izborile učešće u WABA ligi za sezonu 2018/19, s obzirom da BiH ima dva predstavnika.

Prvo poluvrijeme sinoćnjeg susreta donijelo je izjednačenu košarku, a ekipa Mladog Krajišnika imala je vodstvo nakon prvih deset minuta igre rezultatom 17:19. Druga dionica donosi bolju igru Play offa, te vodstvo nakon prvih 20 minuta rezultatom 41:34.

U trećoj četvrtini Play off rješava treću dionicu igre rezultatom 18:10, za ukupnih 59:44 nakon 30 minuta igre. U posljednjoj četvrtini prvakinje BiH imale su i 18 poena razlike (66:48), a ekipa Mladog Krajišnika do kraja meča uspjela je samo da ublaži poraz.

Play off će u finalu igrati protiv ekipe Banovića, a prvi meč će biti odigran narednog vikenda. Finalna serija se igra na tri dobivene utakmice.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Poznati parovi košarkaške Lige 6 za prvaka i Lige za opstanak

Košarkaši Mladosti posljednji učesnici Lige 6 za prvaka

Mladost savladala Spars i došla na korak do plasmana u Ligu 6

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo