Bosna i Hercegovina     | 16.04.2018. 13:09 |

Završne pripreme za realizaciju akcije 'Solidarnost i integracija u Europi'

FENA Saopćenje

SARAJEVO/TUZLA, 16. aprila (FENA) - Premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović razgovarao je danas s predsjednikom Moto kluba Tuzla Almirom Toromanovićem o dočeku i prijemu humanitarnog konvoja koji, između ostalog, sadrži i donaciju za ustanove na području Tuzlanskog kantona.   

Vlada TK već je, kako se navodi u saopćenju, odobrila određenu novčanu sumu za administrativne obrade i istovar oprema namijenjena za to područje.

Imajući u vidu da može doći i do određenih nepredviđenih troškova, premijer Suljkanović i ministri finansija i zdravstva Bahrudin Hadžiefendić i Miralem Nuhanović izrazili su spremnost da, ako to bude neophodno, Vlada ponovno intervenira da bi ta humanitarna akcija prošla bez problema, saopćeno je iz Odjeljenja za informisanje TK. 

Današnjem sastanku prisustvovali su i direktori Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli Nešad Hotić i Doma zdravlja "Dr. Mustafa Šehović“ Tuzla Suad Bijedić.

Humanitarnu akciju "Solidarnost i integracija u Europi" organizira Bikers Brumi Hilfe i Bikers of Europe pod pokroviteljstvom Europskog parlamenta.  

Radi se o ukupno 19 šlepera medicinske opreme i aparata, bolničkih kreveta, pomagala, opreme za dječje domove, domove penzionera i školske opreme, od čega je šest predviđeno za ustanove u Tuzlanskom kantonu.

Konvoj s donacijom, uz pratnju više od sto bajkera, krenut će 29. aprila iz Njemačke, a planirano je da na plato Bosanske Poljane u Tuzli stigne 1. maja u popodnevnim satima. Konvoj će 3. maja nastaviti put preko Goražda i Prizrena prema Ohridu.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Vlada TK utvrdila kriterije raspodjele 2.1 milion KM za podršku sportu

Ambasador Reilly u TK: Putna infrastruktura, obrazovanje i zdravstvo u fokusu djelovanja Vlade TK

Sufinansiranje energijski efikasne i ekološke javne rasvjete u tri općine TK

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta