Ekonomija     | 16.04.2018. 15:27 |

Za nagradu 'Evropska ličnost godine' nominovan premijer Bugarske Borissov

FENA Saopćenje

 SARAJEVO, 16. aprila (FENA) - Predsjednika Uprave i generalnog direktora Evropske nezavisne agencije za izbor i promociju najuspješnijih evropskih menadžera i ličnosti Paneta Škrbića danas je u Ambasadi Bugarske u Sarajevu primila ambasadorica Bugarske u BiH Avgustina Cvetkova Karabaševa. 

Škrbić je ambasadoricu upoznao sa aktivnostima i protokolom, odnosno pripremama za 38. ceremoniju dodjele prestižne evropske nagrade "Evropski najmenadžer i ličnost godine" koja će 6. jula biti održana u Sarajevu uz učešće predstavnika dvadesetak zemalja Evrope i svijeta.  Za prestižnu nagradu "Evropska ličnost godine" nominovan je premijer Bugarske Boyko Borissov.

Ambasadorica Karabašev je Škrbića obavijestila da je premijer Borissov sa radošću prihvatio prisustvo ceremoniji u Sarajevu, uz pratnju oko tridesetak bugarskih novinara i medija, te više privrednika i menadžera koji su spremni na saradnju i zajednička ulaganja sa kompanijama i ljudima iz biznisa Bosne i Hercegovine i zemalja zZapadnog Balkana.

 - Premijer Borissov veoma cijeni međunarodne privredne susrete u Sarajevu u organizaciji nezavisne agencije iz Bosne i Hercegovine kao mjesto susretanja i konkretnog dogovaranja saradnje zemalja i privrednika regiona i visoko cijeni da je ranije ovu nagradu u Sarajevu primio bivši predsjednik Bugarske Rosen Plevneliev – istakla je ambasaorica Karabaševa na sastanku sa Panetom Škrbićem, saopćeno je iz Direkcije agencije za izbor i promociju menadžera.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana