Servisne informacije     | 17.04.2018. 08:30 |

U BiH jutros oblačno

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. aprila (FENA) - U Bosni jutros je bilo pretežno oblačno vrijeme s kišom u zapadnim područjima, a u Hercegovini umjereno do pretežno oblačno.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 3 stupnja, Kupres 8, Bugojno, Livno i Zenica 10, Jajce, Sarajevo i Sokolac 11, Grude, Široki Brijeg i Stolac 12, Bihać i Trebinje 13, Bijeljina, Gradačac, Mostar, Sanski Most, i Srebrenica 14, Banja Luka, Brčko, Doboj, Neum, Prijedor, Tuzla i Zvornik 15 stupnjeva. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 946 milibara, za 4 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

U Hercegovini će danas biti umjereno oblačno vrijeme, a u Bosni pretežno oblačno. Prijepodne slabija kiša se očekuje u Krajini i sjevernim područjima Bosne. U drugoj polovini dana kiša i pljuskovi se očekuju i u većem dijelu BiH. Jači pljuskovi u Bosni. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 16 i 22, na jugu BiH do 24 stupnja.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim i večernjim satima s kišom. Najviša dnevna temperatura zraka iznosit će oko 19 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo