Kultura     | 17.04.2018. 09:29 |

Izložba „All of me“ Adine Kero u Bugojnu

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 17. aprila (FENA) - Samostalna izložba slika „All of me“ akademske kiparice iz Bugojna Adine Kero, otvorena je u Umjetničkoj galeriji Kulturno-sportskog centra u tom gradu, u ukviru manifestacije „Bugojansko proljeće“.

-Adina prati savremene teorije umjetnosti i ovo je njena apstraktno-konceptualna forma umjetničkih slika, kombinacija boja i ljudskih oblika koji pokušavaju da dođu do istine i suštine, a u osnovi su zapitani nad samim sobom, i nad svijetom - kazao je rukovodilac kulturnih aktivnosti u bugojanskom KSC-u Vahid Duraković.

Dodao je da se radi o „vrlo kvalitetnoj izložbi i jednoj od boljih, koje su do sada organizirane u Bugojnu“.

Izložbu je otvorio direktor KSC-a Mirza Idrizović, a svi zainteresirani posjetioci moći će je pogledati u narednih desetak dana.

Adina Kero je više puta nagrađivana za svoja umjetnička djela. Bila je učesnica mnogih domaćih i internacionalnih likovnih izložbi, kolonija i seminara, te projekata iz kulture koji su se odnosili na općinu Bugojno.  

U programu „Bugojanskog proljeća“ u srijedu će članovi Omladinske scene Dječijeg pozorišta „Eko-Art“, u maloj sali KSC-a, odigrati autorsku predstavu za mlade „Na rubu“.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Lik i djelo Jovana Divjaka predstavljeni izložbom u Historijskom muzeju BiH

Otvorena izložba fotografija 'Duvanjski memento'

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana