Bosna i Hercegovina     | 17.04.2018. 14:37 |

Maksimalno iskoristiti novac projekta značajnog za oblast javnog zdravlja u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. aprila (FENA) - Ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović razgovarao je sa zamjenikom šefa misije u Američkoj ambasadi u Sarajevu Paulom Horowitzem o realizaciji projekta "Jačanje kapaciteta nadzora i odgovora na ptičiju i pandemijsku influencu u Bosni i Hercegovini".

Ocijenjeno je da je riječ o izuzetno značajnom projektu za oblast javnog zdravlja u Bosni i Hercegovini, te je neophodno učiniti maksimalan napor da bi realizacija bila nastavljena i u trećoj godini provođenja.

- Još jednom apeliram na sve uključene u projekt da realiziraju svoj dio aktivnosti da bismo završili obaveze koje smo preuzeli kroz projekt, ali i koje su predviđene propisima Svjetske zdravstvene organizacije - rekao je ministar Osmanović.

Na sastanku je još jednom konstatirano da je ukupna vrijednost projekta "Jačanje kapaciteta nadzora i odgovora na ptičiju i pandemijsku influencu u BiHi" dva miliona dolara, koje donira Američki centar za prevenciju i kontrolu bolesti (CDC). Radi se o petogodišnjem projektu, a Bosna i Hercegovina treba da preda aplikaciju za korištenje sredstava predviđenih za treću godinu realizacije.

- Osim Ministarstva civilnih poslova BiH, u implementaciji sudjeluje Ured za veterinarstvo BiH, Federalno ministarstvo zdravstva, Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i Odjel za zdravstvo i ostale usluge Brčko distrikta BiH - saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.         

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Bošnjak: Olimpijska godina prilika za pokretanje novih projekta u sportu

Ministarstvo civilnih poslova će sudjelovati u projektu 'Zdrave zajednice u BiH'

Nakon više od šest godina održana sjednica Konferencije ministara obrazovanja u BiH

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana